Werkwijze

vacht- en huidvriendelijke methode

Tijdens de behandeling hanteer ik een vacht- en huidvriendelijke methode. Dit omdat konijnen een zeer gevoelige huid hebben waar met de grootste voorzichtigheid aan gewerkt moet worden.

 

Vacht analyse

Tijdens de behandeling analyseer ik de vacht omdat ieder konijn een andere haarstructuur heeft. Hier pas ik dan de behandeling op aan. Daarnaast controleer ik de huid en het hele lichaam op afwijkingen (zoals bijvoorbeeld bulten, ongedierte en voetzool ontstekingen).

Observeren van lichaamstaal

Tijdens de behandeling heb ik de volledige aandacht voor uw dier. Dit is belangrijk zodat ik zijn of haar gedrag en lichaamstaal kan observeren en hierop kan inspelen als het stressniveau te hoog wordt. Konijnen zijn van nature prooidieren en hierdoor zeer gevoelig voor stress. Met mijn rust en zorg ik ervoor dat uw konijn zich zoveel mogelijk op zijn gemak voelt. Mocht de toch stress te hoog oplopen dan onderbreek ik de behandeling en zetten we die een andere keer voort.

Mijn prijzen zijn per half uur. Omdat ik bij u aan huis kom om te trimmen geldt buiten Zevenbergen een kilometer-vergoeding. Bij elke vachtbehandeling worden de nagels gratis geknipt en krijgt u gratis advies met betrekking tot de vachtverzorging van uw konijn(en). Zo kunt u na de behandeling ook zelf aan de slag om de vacht van uw konijn(en) in goede conditie te houden.

Het welzijn van uw konijn(en) heeft voor mij altijd de hoogste prioriteit!